Ēdienu gatavošanā drīkst izmantot tikai augstākā labuma ēteriskās eļļas !!!!!!!!! |
------------------------------------------------------------------------------------------- Grilēti vistas šķiņķi |
4 ēdamk.medus 2 tējk. sinepes 1 ēdamk. Aprikozu džems (ja ir) 1 piliens apelsīna ēteriskās eļļas 1 piliens citrona ēteriskās eļļas 4-5 vistu šķinķi Visas sastāvdaļas sajauc. Apsmērē vistas šķiņķus un cep cepeškrāsnī. |
------------------------------------------------------------------------------------------- Rozes vīns |
Sausā baltvīna cienītājiem noteikti patiks glāzei vīna pievienota 1 tējk. rozes hidrosola. Piedod patīkamu garšu. |
------------------------------------------------------------------------------------------- Avokado |
Saspaidītam avokado pievieno 1 pilienu melnā pipara ēteriskās eļļas un 1 pilienu citrona ēteriskās eļļas. Masu uzsmērē uz grauzdētas maizītes, klāt noderēs arī vītināts šķiņķis. Melnā pipara ēteriskā eļļa paātrina gremošanas procesu un palīdz izvadīt toksīnus. |
------------------------------------------------------------------------------------------- Pasta |
Novārītai pastai pievieno tomātu mērci, kurā ir iemaisīts 1 piliens oregano ēteriskās eļļas (1 porcija). Oregano lieliski noder arī picām. |
------------------------------------------------------------------------------------------- Dārzeņu dezinfekcija |
Ūdenim, kurā tiek mazgāti dārzeņi, var piepilināt 1-2 pilienus citrona ēterisko eļļu. Dārzeņus patur minūtes 10, pēc tam izņem no trauka un nosusina. Citrona ēteriskā eļļa dezinficē dārzeņus, palīdz atbrīvoties no baktērijām, putekļiem. Ievietojot šos dārzeņus ledusskapī tie ilgāk saglabā svaigu izskatu, pagarinās to uzglabāšanas laiks. |
------------------------------------------------------------------------------------------- Grilēti dārzeņi |
Marinādei 2 ēdamk. olīveļļas 1 ēdamk. Balsamic etiķis 1 pieliens bazilika ēteriskās eļļas 1 piliens oregano ēteriskās eļļas 1 piliens melnā pipara ēt.eļļas 1 ēdamk. sasmalcinātu pētersīļu 4-6 ķiploka daiviņas Visus ingredientus sajauc kopā, sāk gatavot dārzeņus. Dārzeņi 1 sarkanā paprika 1 dzeltenā paprika 3 cukīnī 20 gab.sparģeļu Un jebkuri citi sezonālie dārzeņi Visus dārzeņus sagriež palielos gabalos. Sagrieztos dārzeņus ievieto stikla cepamtraukā un aplej ar sagatavoto marinādi. Aiztaisa trauku, liek ledusskapī, laiks 1-2 h. Pēc tam uz sakarsēta grila uzcep dārzeņus.
|
|